Nemzeti Művelődési Intézet

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Érdekeltségnövelő támogatás

Share Könyvjelző - Megosztás

A helyi önkormányzatok minden év március 25-éig nyújthatják be – közművelődési intézményük (vagy színterük) technikai, esztétikai fejlesztésére vonatkozó – támogatási kérelmüket a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságához.
A rendeletben előírt feltételek teljesülése érdekében érdemes időben hozzáfogni az adatlap kitöltéséhez.

Tájékoztató

Rendelet

Módosítás dátuma: 2011. február 04. péntek, 13:30
 

A kultúraközvetítők kommunikációs kultúrája - képzés

Share Könyvjelző - Megosztás

Intézményi kommunikáció - Tanfolyam a közművelődési, az oktatási intézmények, valamint a múzeumok és könyvtárak munkatársai számára

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (Nyilvántartási szám: 01-0048-06) a kulturális szakemberek szervezett továbbképzési rendszerében akkreditált 120 órás képzést indít „A kultúraközvetítők kommunikációs kultúrája” elnevezéssel. Jelentkezni 2011. március 23-áig lehet.
A képzés célja, hogy a résztvevők képessé váljanak közművelődési, közgyűjteményi és oktatási szervezetek szakszerű kommunikációs tevékenységének megszervezésére és lebonyolítására, valamint arra, hogy a megszerzett ismeretek birtokában munkavégzésük hatásosabb és hatékonyabb legyen.

Bővebben...
 

Nemzetközi digitális fotópályázatát - Digital photo competition

UTAZÁS A VILÁG KÖRÜL – 2011 – AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND ÉS A CSENDES-ÓCEÁNI SZIGETEK

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2010-re meghirdeti nemzetközi digitális fotópályázatát "Utazás a világ körül – 2011 – Ausztrália, Új-Zéland és a csendes-óceáni szigetek" címmel.

The Hungarian Institute for Culture and Art (MMIKL) calls amateur photographers of Hungarian citizenship or origin to participate in the digital photo contest "Travels Around the World – 2011 – Australia, New Zealand and the Pacific Islands", organized under the auspices of the Hungarian Embassy in Canberra and the Australian Embassy in Budapest.

Módosítás dátuma: 2011. április 18. hétfő, 13:25 Bővebben...
 

Meghallgatás az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) 2011. évi nyári turnéjára

Share Könyvjelző - Megosztás

Az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) nyári turnéjára 2011. július 11. és augusztus 10. között kerül sor Argentínában. Az Ifjúsági Világkórust a Jeunesses Musicales International a Nemzetközi Kóruszenei Szövetséggel (IFCM) közösen hívta életre 1989-ben, ma az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat (ECA-EC) – is támogatja működését. A mintegy 40 országból verbuvált, közel 100 tagú együttes azóta Európa, Ázsia és Latin-Amerika neves hangversenytermeiben adott nagysikerű koncerteket az UNESCO hivatalos békeköveteként népszerűsítve a sokszínűséget és az elfogadást.

Bővebben...
 

A közművelődés és az önkormányzatok

Share Könyvjelző - Megosztás

 „20 éves az önkormányzatiság – közelkép a közművelődésről” címmel konferenciát rendez a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus.

A Budai Vígadó épületében (1011 Budapest, Corvin tér 8.) megrendezésre kerülő konferencia 2010. december 8-án, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik.

A részletes program és jelenkezési lap letölthető itt.

Módosítás dátuma: 2010. december 09. csütörtök, 13:05
 

Bábkészítő tanfolyam

Share Könyvjelző - Megosztás

Februárban folytatódik az MMIKL bábkészítő tanfolyam-sorozata. A 20 órás képzésen Majoros Gyula, Blattner díjas báb- és díszlettervező kasírozott maszkokat készít az érdeklődőkkel. Igény szerint lehetőség nyílik a klasszikus commedia dell'arte figurák maszkjainak elkészítésére, ami későbbi színházi munkában vagy oktatásban is hasznos segítség lehet. De, aki a farsangi időszakra tekintettel inkább velencei maszkot szeretne készíteni, a tanfolyamon erre is lesz módja.

Jelentkezési határidő: 2011. február 11.

Jelentkezni és érdeklődni Szluka Judit bábos referensnél lehet.

További információ

Módosítás dátuma: 2011. február 03. csütörtök, 15:49
 

"...hanem vagyok Úristen követje..."

Share Könyvjelző - Megosztás

hanem vagyok Úristen követjeMegjelent a Magyar Művelődési Intézet kiadásában "...hanem vagyok Úristen követje..." címmel az a kötet, mely az elmúlt 20 év Nemzetközi Betlehemes Találkozóin bemutatott téli ünnepköri játékokból közöl egy színvonalas és bőséges összeállítást.

Módosítás dátuma: 2010. december 09. csütörtök, 16:41 Bővebben...
 

Kortárs képzőművészek az emberi jogokért - aukció

Share Könyvjelző - Megosztás

A rasszista támadások áldozatainak családjait segítő akcióba kezdett ez év májusában a Phralipe Független Cigány Szervezet testvérszervezetével, a Zentralrat Deutscher Sinti und Roma karöltve. A napi tapasztalatok azonban ráébresztettek bennünket, hogy a családfők elvesztésével és a súlyos sebesülések miatt a családok rendkívüli helyzetbe kerültek, napi megélhetési gondokkal küszködnek, kilátástalan jövő előtt állnak. Várhatóan javít majd helyzetükön a kárpótlás, amelyet reményeink szerint a magyar bíróságok megítélnek. Azonban a perek még el sem kezdődtek és várhatóan hosszan elhúzódnak. Hogy nyomorukat enyhítsük, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus civil szervezetekkel karöltve akciót indít „KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZEK AZ EMBERI JOGOKÉRT” címmel.

Módosítás dátuma: 2010. november 22. hétfő, 16:23 Bővebben...
 

XII. Országos Közművelődési Telematikai Konferencia

Share Könyvjelző - Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus közösen tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Országos Közművelődési Telematikai Konferenciát 2010. december 2–3-dikán.

Módosítás dátuma: 2010. november 16. kedd, 15:17 Bővebben...
 


60. oldal / 65

© 2013. NMI http://mmikl.hu